Français        Deutsche        Suomi        Español        Português        Vlaams        Nederlands        中国        Italiano        עברית

Hrvaščina        Lietuvių        česká        Español de América Latina        Malay        Shqiptar        Slovenščina        عربي

Veelgestelde vragen

Q: Hoe weet ik of kom ik te weten of mijn blender betrokken is bij de terugroeping?

A: Controleer en registreer de datumcode die u vindt op het label aan de onderkant van het apparaat. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact. Verwijder de beker en kijk aan de onderkant van het apparaat.

 

Het label vindt u aan de onderkant van het apparaat en geeft het type BLM80 en de datumcode van 14x01 tot 15x22 aan

 
 

U vindt de referentiecode na het woord 'Type'. Als dit BLM80 is, hebt u een betrokken model.

Dan is er nog de datumcode net onder de typecode. Deze is zonder inkt in het label gestempeld.

De datumcode bestaat uit 5 tekens en het derde teken is een letter.

Als de datumcode tussen 14x01 en 15x22 valt, hebt u een betrokken apparaat.

Controleer tot slot op de mesbladen of er een code op is gestempeld.

Als dit niet het geval is, moet uw mes nog worden vervangen.

Q: Hoe lang weet u al van dit probleem?

A: Dit probleem is onlangs geïdentificeerd tijdens interne routinetests. Het probleem heeft te maken met het laagste mes van de messeneenheid.


Q: Ik wil deze blender niet meer. Kan ik een nieuwe of vervanging krijgen?

A: Het is alleen het onderste mes van de messeneenheid die een probleem kan veroorzaken: geen andere delen van de blender. U krijgt gratis een nieuwe messeneenheid. Vervolgens kunt u uw apparaat weer gebruiken.


Q: Zijn er tot dusver gerapporteerde gevallen? Zo ja, hoeveel?

A: Kenwood heeft tot dusver geen rapporten van gevallen ontvangen.


Q: Mijn blender is betrokken bij de terugroepactie. Wat moet ik nu doen?

A: Ga naar www.blendxproblm800safetynotice.com en registreer uw product. Nadat u uw product hebt geregistreerd, ontvangt u een vervangpakket binnen 7-10 werkdagen. Dit vervangpakket bevat een nieuw mes, eenvoudige instructies om het te installeren en een vooraf gefrankeerd etiket om het oude mes naar ons terug te sturen.


Q: Mijn blender werkt goed, dus ik wil hier niets aan doen. Is dat oké?

A: Nee. Het probleem met uw product kan zich voordoen als de datumcode binnen de codes valt die betrokken zijn bij deze terugroepactie en het mes nog niet is vervangen (nieuwe messen hebben een code erop gestempeld, oude niet). U moet stoppen met het apparaat te gebruiken, het registreren via de relevante website (www.kenwoodworld.com, sectie Klantenservice, of www.blendxproblm800safetynotice.com) om een nieuwe messeneenheid te ontvangen. Daarna kunt u het apparaat weer gebruiken.


Q: Mijn mes is al kapot. Wat kunt u hieraan doen?

A: Als uw mes al kapot is, gaat u naar www.blendxproblm800safetynotice.com om uw product te registreren. Nadat u uw product hebt geregistreerd, ontvangt u een vervangpakket binnen 7-10 werkdagen. Dit vervangpakket bevat een nieuw mes, eenvoudige instructies om het te installeren en een vooraf gefrankeerd etiket om het oude mes naar ons terug te sturen.

Als uw beker door het kapotte mes is beschadigd, vermeld dit dan in het opmerkingenveld van uw registratie. We zullen u een nieuwe beker bezorgen.

Als u het mes al hebt vervangen, moet u nog steeds controleren of het mes in uw apparaat een nieuw mes is of een oud. Nieuwe messen hebben een gestempelde code. Als uw apparaat geen code heeft op het mes, moet u stoppen met het apparaat te gebruiken, het registreren via de relevante website (www.kenwoodworld.com, sectie Klantenservice, of www.blendxproblm800safetynotice.com) om een nieuwe messeneenheid te ontvangen. Daarna kunt u het apparaat weer gebruiken.


Q: Kan er mij iemand bijstaan tijdens de registratie van mijn product?

A: Als u hulp nodig hebt om uw product te registreren, ga dan naar de sectie ‘service en klantenondersteuning’ achterin het handleidingboekje. U zult er een telefoonnummer vinden waarop een werknemer van de Kenwood klantenservice u zal bijstaan


Q: Hoe lang gaat het duren voor mijn vervangonderdeel aankomt?

A: Het vervangpakket komt binnen 7-10 werkdagen bij u aan. In geval van vertragingen, kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op www.blendxproblm800safetynotice.com.


Q: Zijn de regelgevende instanties geïnformeerd over dit probleem?

A: Natuurlijk. Deze vrijwillige terugroeping wordt uitgevoerd in samenwerking met de nationale regelgevende instantie voor de veiligheid van consumentenproducten.


Q: Waarom ben ik niet eerder op de hoogte gesteld?

A: Dit probleem is onlangs geïdentificeerd tijdens interne routinetests. Hierna heeft Kenwood de procedure gestart om het product terug te roepen en bent u zo snel mogelijk op de hoogte gesteld.


Q: Moet ik hier kosten voor betalen?

A: Nee. U ontvangt gratis een nieuw mes bij u thuis en een vooraf gefrankeerd etiket om het oude mes naar ons terug te sturen.


Q: Hoe bent u dit probleem te weten gekomen?

A: Interne routinetests.


Q: Kan ik mijn blender blijven gebruiken terwijl ik wacht op het vervangonderdeel?

A: Nee, u moet onmiddellijk stoppen met het gebruik ervan.


Q: Ik ben niet meer in het bezit van dit product. Wat moet ik doen?

A: Als u weet waar het product is, stuurt u zo snel mogelijk een e-mail naar blendxprosafetynotice@stericycle.com met de gegevens van de nieuwe eigenaars. Stericycle zal dan contact met hen opnemen om hen te informeren over de terugroeping.

Als u het product hebt weggegooid, stuurt u zo snel mogelijk een e-mail naar blendxprosafetynotice@stericycle.com om Stericycle hierover te informeren.


Q: Ik heb al een probleem gehad met dit product en het onderdeel al vervangen. Kan ik een terugbetaling ontvangen?

A: Als u het mes al hebt vervangen, moet u nog steeds controleren of het mes in uw apparaat een nieuw mes is of een oud. Nieuwe messen hebben een gestempelde code. Als uw apparaat geen code heeft op het mes, moet u stoppen met het apparaat te gebruiken, het registreren via de relevante website (www.kenwoodworld.com, sectie Klantenservice, of www.blendxproblm800safetynotice.com) om een nieuwe messeneenheid te ontvangen. Daarna kunt u het apparaat weer gebruiken.


Q: Zijn er nog andere modellen betrokken bij deze terugroeping?

A: Nee. De terugroeping is alleen van toepassing op dit model (BLM800).


Q: Ik weet niet meer wanneer ik mijn blender heb gekocht. Is dit belangrijk?

A: Nee. Dit is niet belangrijk.